6 Free Chat Widgets You Can Consider For Your Blog

I did search for and try many chats widgets the whole night. and here are some points I can present.

It is a bit hard to decide which to use since there are so many chat tools provided and they are all free. I could at least say that the number reaches more than 60 chat tools ready to employ and embed to blogs or websites.

You will find it interesting to try one by one, but of course, it will take your whole life before you  get what you want . Hahaha, kiddin'! Instead, I've got some recommended blog chat tools you can consider to use. You may have known some, but there may be some others you haven't.
 
Cbox is one of the popular chat and shout-box tools. Many blogs embed this chat tool. We can see it anywhere around. One thing I like from this tool is that it is secure. You can be sure to control any spam yourself  by having the ultimate control on it. It supports avatars and smileys, but of course, for free use, ads will be embedded either.


Gabby is a chat tool service that supports and provides RSS. It has audio functionality and pretty look. All you have to do is just 'gab' your blog url to get this tool.

Zohochat is easy to set-up, slick, simple to use, and has a professional-look. You can choose whether it is for shout-box or live chat. This one is what I recommend most.


Freeshoutbox is basically formed in HTML, so you can easily embed this tool anywhere you want. You can choose more than 200 templates if you are a bit 'lazy' to customize the details. What I like most is that this tool supports auto refresh: 6 per minute, whether Shoutmix: 1 per minute, and Cbox does not support this feature at all. You can also ban an IP when you find it annoying. Ads embedded below the box.


Well, because Oggix is one of karya anak bangsa, so I simply got to say in Bahasa Indonesia sajah (lebay dikit gapapah....lah ^_^). Shout-box ini adalah karya dari Mas Oggix, men-support smiley, avatar dan tidak membatasi jumlah entri chat. Bahkan anda juga bisa memasang lebih dari satu shout-box di  satu blog /website dengan satu account saja. Ajax platformed. Just give it a try here.

Yoo-hoo, there are of course many other chat/shout-box widgets to find and consider. Just type some words on Mr. Google.

Oops! I forgot to present one other tool; that is: Shoutmix.  The service enables you to modify the appearance of your widget by employing many optional themes, as well as custom CSS. This tool is able to filter profane words from being displayed on the shout-box.
Have a nice try!

6 Free Chat Widgets You Can Consider For Your Blog
Written by: Ahmad Khoirul Azmi
Thanks for reading! Suka dengan artikel ini? Please link back artikel ini dengan codedi bawah atau share dengan sharing buttons di atas. Copy paste wajib dengan ijin saya, serta menggunakan link sumber seperti di bawah. Gunakan etika. Saya akan berlakukan DMCA COMPLAINT secara langsung tanpa pemberitahuan atas copas tanpa mengikuti ketentuan yg berlaku.

add a comment 11 Comment(s):

Berbagi Kreativitas said...

Wah diborong semua disini. haha, bagi-bagi lah sob.. Keywordnya maksudnya. hmm bisa nanti ane buat 1001 Free Chat Widgets You Can Consider For Your Blog. haha

Micky Gerald said...

bos gw pemula blog,gw mw minta ijin copaz..tapi gw binggung copaznya gmn...mohon bantuannya..thx email ke mickygerald@gmail.com ya..salam kenal

DOLLAR GRATIS said...

aku masih newbie banget gan salam kenal terima kasih atas semua infonya ikut merapat gan

Blogger Bugis said...

Kalau menurut saya pribadi, chat Envolve jauh lebih mantap. Chatnya mirip dengan chat Facebook...

Lagi galau said...

tapi itu bisa mengurangi kcpatan blog kita pa ga ya

Nurdian Syaher said...

Udah ku posting di Blog aku tuh Link blog km min! Backlink ya sob!
Makasih infonya gan, maklum masih newbie :)
mampir kesini ya agan - agan cakep! :D

http://dian185.blogspot.com

Alfian said...

lumayan dicoba, aku jg prnh buat chat tp lewat envolve.
visit back y sob

abang said...

CBox tuh lebih enak..... rasanya kayak makan bakso.
maksudnya pengunjung gue dari luar jadi banyak

Adi Winata said...

post nya bagus gan thanks infonya
kunjungi juga website kita gan
www.sharesyndrome.com

Black Techno said...

ada lagi yang gratis gan, namanya wgchat, webnya wgchat.com
ada versi gratis selamanya.

Black Techno said...

ada lagi yang gratis gan.
namanya wgchat.
websitenya wgchat.com.
aseli bikinan indonesia
bisa integrasi dengan YM gtalk dan facebook juga.

Post a Comment

Silahkan tinggalkan komentar untuk respon/pertanyaan. Jika ingin menuliskan kode di dalam komentar, convert dulu dengan HTML Encoder. Centang "Notify me" untuk mengetahui balasannya. Maaf apabila komentar dibalas dalam waktu lama atau tidak terbalas karena saya tidak online setiap hari. Atau biar lebih cepat dan enakan bisa kontak lewat Facebook. KOMENTAR BERISI LINK & tidak sesuai dengan Comment Policy akan langsung dihapus.Karena banyaknya spam, komentar sekarang di-moderasi sebelum diterbitkan. Thanks.
Smashed Spams: 11362

Recent Comments

Tautweb.com

  • Menulis Artikel Blog

    Tips dan panduan menulis artikel blog berkualitas dan menarik (dalam beberapa seri).

  • Template Blog Terbaik

    Review dan daftar situs pembuat dan penyedia template blogger berkualitas dan tentunya terbaik.

  • Strategi SEO 2015

    Hal apa saja yang wajib menjadi bagian dari strategi SEO di tahun ini? Simak ulasan lengkapnya di sini.

  • Artikel SEO Friendly

    Tips membuat artikel yang memenuhi syarat SEO sekaligus tetap menjaga kualitasnya.

  • Belajar HTML & CSS

    5 situs rekomendasi untuk mempelajari HTML dan CSS dari tingkat dasar.

© 2010-2015 Buka Rahasia Blogspot | Template by Dicas Blogger | Modified & Enhanced by Ahmad Khoirul Azmi

 ContactPrivacy PolicyComment PolicySitemap